Lokale attracties

 

Musea, dierentuinen en pretparken -

- Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Oosthalen 8, 9414 TG Hooghalen
Kamp Westerbork is bekend geworden als voorportaal van de vernietigingskampen van waar 107.000 in Nederland wonende Joden, 245 Sinti en Roma en enkele tientallen verzetsmensen werden gedeporteerd.

- Hunebedcentrum, Bronnegerstraat 12, 9531 TG Borger
De eerste boeren bouwden de indrukwekkende stenen grafmonumenten waarvan de restanten nu nog steeds in het Drentse landschap zijn te bewonderen. Er staan er nog 54 en het grootste staat pal naast.

- Museums Vledder, Brink 1, 8381 BE Vledder
Museums Vledder. Drie museums in één gebouw. Hier vindt u hedendaagse grafiek, hedendaagse glaskunst, valse kunst, keramiek en een Drentse kunstkamer. Verschillende museums onder één dak dus.

- Museum de Koloniehof, Koningin Wilhelminalaan 87, 8382 GC Frederiksoord
Museum de Koloniehof - gevestigd in Frederiksoord wordt het unieke verhaal van de Maatschappij van Weldadigheid verteld. Opgericht om de schrijnende armoede aan het begin van de 19e eeuw te bestrijden

- Museumdorp Orvelte, Dorpstraat 1A, 9441 PD Orvelte
Orvelte is een van de mooiste dorpen in Drenthe en van Nederland. De monumentale boerderijen, de goed onderhouden woningen, de statige bomen, mooie tuinen en straten geven het dorp een unieke sfeer.

- Nationaal Gevangenismuseum, Oude Gracht 1, 9341 AA Veenhuizen
In dit moderne en interactieve museum ontdekt u hoe we in Nederland omgaan met misdaad en straf vanaf 1600 tot en met nu en maakt u kennis met de bijzondere geschiedenis van Veenhuizen.

- Openluchtmuseum Ellert en Brammert, Tramstraat 73, 7848 BJ Schoonoord
Het museum biedt een blijvende expositie over het vroegere leven en wonen in Zuidoost Drenthe. Zo kunt u zien hoe de mensen hier vroeger geleefd hebben in o.a. plaggenhutten en Saksische boerderijen.

- Kabouterland Exloo, Zuiderhoofdstraat 11 7875 BW Exloo
In het hart van het Drentse dorpje Exloo ligt Kabouterland. Een leuke dag uit vol met kabouters, trollen, dieren en volop speelgelegenheid in diverse speeltuinen zowel binnen als buiten.

- Sprookjeshof, Groningerstraat 10, 9471 AR Zuidlaren
Naast onze buitenspeeltuin en overdekte kabouter klauter kasteel is er natuurlijk ook ons sprookjespark en kinderboerderij en kunnen jullie ook nog een rondvaart maken over het Zuidlaardermeer.

- Speel en IJsboerderij De Drentse Koe, Wolddijk 23, 7961 NA Ruinerwold
Kinderen kunnen heerlijk buiten spelen met nog een heus -boerengevoel-. Rondrijden op een trekkertje, dieren aaien, springen en klimmen in de grote Speeltuin of een potje waarachtig Boerenbiljarten.

- Taman Indonesia, Kallenkote 53, 8345 HE Kallenkote
Bij ons vind je allerlei bijzondere dieren uit Indonesie en kun je genieten van Indische hapjes en drankjes, een kijkje nemen in een Mentawai paalwoning of rondsnuffelen op een heuse pasar.

- Vlinderparadijs – Papiliorama, Van Helomaweg 14, 7971 PX Havelte
Genieten van de exotische, kleurrijke vliegende juuwelen van de natuur in een speciaal daarvoor aangelegd stukje tropisch oerwoud. Dat is Vlinderparadijs – Papiliorama

- Wildlands Emmen, Raadhuisplein 99, 7811 AP Emmen
Het park is opgedeeld in drie gethematiseerde klimaatzones, met naast diersoorten die kenmerkend zijn voor het gerepresenteerde gebied ook gethematiseerde horeca, winkels, entertainment en attracties. Gasten betreden het park via een onderdoorgang onder het Atlas Theatre. Direct achter de entree bevindt zich het Kompasplein met de entrees naar de drie klimaatzones; Jungola, Serenga en Nortica. Het vierde themagebied, de overdekte speeltuin Animazia, is te bereiken vanuit Serenga

 

Hoogeveen, Assen, Emmen en Groningen... -

- Dichtsbijzijnde grote steden zijn Hoogeveen (20 minuten met auto), Assen (25 minuten), Emmen (45 minuten) en Groningen (40 minuten).

 

Recreatie Plassen en Zwembaden  -

- Bad Hesselingen, Jan Tooroplaan 2, 7944 JL Meppel
Bad Hesselingen - een veelzijdig, kleurrijk, gastvrij en invaliden-toegankelijke accommodatie voor zwemplezier, aquasporten, solarium en sauna. Hét zwembad voor een dagje subtropisch waterpret!

- Bosbad Vledder, Vledderweg 21, 8381 AB Vledder
Het bad ligt geheel beschut in een bosrijke omgeving. Bosbad Vledder bestaat uit twee bassins, een peuterbad en een familiebad met een 10m lange familieglijbaan. Het bad wordt verwarmd tot 21 graden.

- Recreatie Plas Het Blauwe Meer, Vorrelvenen 14, 7991 PN Dwingeloo
Het Blauwe Meer nabij Geeuwenbrug/Dwingeloo heeft haar naam ontleent aan het hoge Calcium concentraat dat in het water aanwezig is. Hierdoor kleurt het water blauw