Drenthe....waar de tijd stil heeft gestaan

 

Het dorp Diever:


Het dorp Diever ligt in het zuidwesten van de provincie Drenthe (ongeveer 2 uur rijden van Amsterdam), grenzend aan een van de grootste bossen van Nederland - perfect om te fietsen, wandelen of paardrijden. Tevens bekend vanwege de Shakespeare voorstellingen in het openluchttheater

Er is een supermarkt, bank, verschillende winkels, cafes en restaurants in het dorp

Tevens zijn er meerdere attracties in de naaste omgeving (er is een VVV kantoor op loopafstand)

 

 

Restaurants/Bakker:

 

- Bakker Echte August van Vilsteren, Peperstraat 7-9, 7981 AT Diever
Beste Echte Bakker van Groningen en Drenthe in 2012.Op de landelijke ranglijst staat Echte Bakker van Vilsteren met dit resultaat op een verdienstelijke 10e plaats van de in totaal 208 Echte Bakkers.

- Dorpsrestaurant De Lange, Kruisstraat 7, 7981 AR Diever
Een gezellig restaurant in het hart van Diever. Uw adres voor een gezellige goede maaltijd, lunch of een heerlijk diner. Openigstijden: van 10:00 - 22:00 uur (keuken tot 20:00 geopend)

- Restaurant 't Keernpunt, Hoofdstraat 48, 7981 AB Diever
Welkom bij ons gezellige en sfeervolle restaurant op de mooie brink van Diever. Goed en lekker eten, en u voelt zich bij ons meteen thuis!

 

 

Nationale Parken:

 

- Aekingerzand (Kale Duinen), Canada 3, 8424 SR Elsloo (fr)
Een uitgestrekt gebied met zandverstuivingen, dat deel uitmaakt van het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Het Aekingerzand ligt nabij Appelscha in het grensgebied van de provincies Drenthe/Friesland

- Drents-Friese Wold, Hezenes, 7981 LC Diever
Op de grens van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland, ligt een bijzonder gebied. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland.

- Giethoorn, Kloostersteeg, 8355 AT Giethoorn
Het centrum is alleen te bereiken is per boot, fiets of 'benewagen', geen straten maar vaarwegen, grachten, boogbruggen en vonders vandaar dat vaak de vergelijking wordt gemaakt met Venetië.

- Nationaal Park Dwingelderveld, Oude Postweg 12, 9417 TG Spier
In Zuidwest-Drenthe ligt een bijzonder natuurgebied: Nationaal Park Dwingelderveld. Fiets- en wandelpaden, natuurpaden en ruiterroutes bieden u de gelegenheid om de natuur te ontdekken.

- Nationaal Park Weerriben Wieden, Beulakerpad 1, 8326 AH Sint Jansklooster
Je ziet er alle schakeringen in de ontwikkeling van open water tot moerasbos. Oprukkende oeverbegroeiing en dichtgroeiend water, drijftillen, rietlanden en voedselarm grasland.